5 situaties waarin werkhandschoenen uitstekend van pas komen

5 situaties waarin werkhandschoenen uitstekend van pas komen

Jaarlijks krijgen 230.000 werknemers een arbeidsongeval. Dat zijn ruim 600 slachtoffers per dag! Werkhandschoenen zijn voor mensen die met hun handen werken dus geen overbodige luxe. Er zijn behoorlijk veel situaties waarin werkhandschoenen uitstekend van pas komen. In dit artikel geven we u voorbeelden van dit soort situaties.

1. Grip

Allereerst een voordeel van werkhandschoenen die niet direct gelinkt is aan veiligheid. Namelijk: grip. Wanneer u goede werkhandschoenen draagt heeft u meer grip op de materialen waar u mee werkt. Zeker bij gladde of natte voorwerpen wordt het werk vergemakkelijkt door werkhandschoenen met grip te dragen. Dit zorgt voor een betere werkhouding, een grotere veiligheid en levert tijdswinst op.

2. Gevaarlijke voorwerpen

Wanneer u met risicovolle voorwerpen werkt zijn goede werkhandschoenen onontbeerlijk. Het is goed mogelijk dat u in uw werkzaamheden voorwerpen tegenkomt die scherp, heet of ruw zijn. Zonder goede werkhandschoenen is het vrijwel zeker dat u uw handen beschadigt.

3. Schadelijke stoffen

Mensen die met schadelijke stoffen werken moeten heel goed nadenken over de veiligheid op werk. Belangrijk onderdeel hiervan zijn wederom goede werkhandschoenen. Er zijn speciale handschoenen die ervoor zorgen dat schadelijke stoffen niet in aanraking komen met uw huid.  Irriterende, brandende, bijtende en prikkende stoffen kunnen dan zorgen voor schade aan uw handen. Als u werkt met gevaarlijke stoffen moet u daarom nooit kiezen voor een handschoen van leer. Organische stoffen zoals leer lossen vaak op door toedoen van schadelijke stoffen.

4. Infecties

Een risico dat vaak over het hoofd wordt gezien is het risico op infecties. Het dragen van werkhandschoenen kunnen ervoor zorgen dat u geen infecties oploopt. Wanneer u werkt met behandelde en ingevette voorwerpen en bepaalde houtsoorten vormen hiervoor een risico. Dit gebeurt al wanneer u een snijwondje of splinter heeft en vervolgens in aanraking komt met dit soort materialen.

5. Ongelukken

Helaas gaat er tijdens werkzaamheden geregeld iets mis. We noemden aan het begin van dit artikel al enkele cijfers. Werkhandschoenen kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Zij vangen namelijk de eerste klap op wanneer er iets gebeurt. Wanneer u iets laat vallen, u zich stoot of bekneld raakt bijvoorbeeld. Dit kan het verschil betekenen tussen een breuk of een kneuzing en een grote, open wond of een schaafwond.

Genoeg redenen om werkhandschoenen te dragen dus. Wanneer het gaat om uw eigen veiligheid en gezondheid is het zaak geen concessies te doen. Investeer dus in goede werkhandschoenen!

Comments are closed.