Beveilig uw woning tegen de meest actuele inbraakmethodes

Beveilig uw woning tegen de meest actuele inbraakmethodes

Het zal je maar gebeuren. Je komt thuis van je werk of van een leuk avondje uit en eenmaal binnen gekomen in de woning krijg je de schrik van je leven. Computer weg, sierraden weg en alle ladekastjes overhoop. Zelfs je persoonlijke spullen liggen rondgeslingerd. Er is duidelijk sprake van inbraak, maar geen inbraakschade aan de deuren. Hoe kan dit? Dit, en alles over de meest actuele inbraakmethodes leest u hier verder.

De klopsleutelmethode: geen braakschade

Hoogstwaarschijnlijk bent u dan slachtoffer geworden van de klopsleutel methode. Dit is een manier die inbrekers nogal eens gebruiken om snel en stil een woning te kunnen betreden. Vaak zijn het verouderde cilinders in voordeuren die gevoelig zijn voor deze manier van inbreken. Simpel gezegd houdt de methode in dat er een speciale sleutel in het slot wordt gestoken en vervolgens geeft men een lichte tik (klop) tegen de sleutel waardoor deze makkelijk omgedraaid kan worden. De deur kan dan dus zonder schade geopend worden omdat er in feite gewoon een sleutel is gebruikt. Het slot wordt als het ware voor de gek gehouden met een nep sleutel. En wanneer er wordt ingebroken zonder dat er braakschade is, is dit lastig om te bewijzen aan de verzekering.

De kerntrekmethode

Kerntrekken is momenteel een populaire term als het aankomt op inbraakveiligheid en dat komt doordat het in de praktijk steeds vaker voorkomt, en nu een van de meest gebruikte methoden is. Bij kerntrekken gebruiken inbrekers gereedschap vergelijkbaar met dat van slotenmakers, vaak zelfgemaakt maar net zo efficiënt. Een harde doorgaans stalen schroef wordt in de cilinder geschroefd waarna een zogeheten kerntrekker aan de schroef wordt geplaatst en druk uitgeoefend op de cilinder die hierdoor al snel afbreekt en samen met de schroef eruit gehaald kan worden kan worden. De deur is vervolgens met een bouwsleutel simpel te openen en het hele proces hoeft nog geen minuut te duren.

Beveilig uw woning tegen de meest actuele inbraakmethodes!
Wilt u uw woning beveiligen tegen inbraakmethodes als kerntrekken en de klopsleutelmethode? Kies dan voor hoogwaardige SKG3 cilinders. Deze cilinders zijn voorzien van het hoogste SKG keurmerk (drie sterren) en zijn extra inbraakwerend. Cilinders die bestand zijn tegen de kerntrekmethode, zijn ook bestand tegen klopsleutels. Twee vliegen in een klap dus! Deze cilinders worden ook wel anti kerntrek cilinders genoemd. Een alternatief voor het vervangen van uw cilinders is het aanschaffen van kerntrekbeslag, dit SKG3 beslag is bestand tegen de kerntrekmethode. Echter, als uw huidige cilinder niet bestand is tegen klopsleutels, kunnen inbrekers ook met kerntrekbeslag nog steeds binnenkomen met de klopsleutelmethode. Het is daarom verstandig om uw huidige cilinders te vervangen voor anti kerntrek cilinders. Zodat u met een gerust hart de deur uit kan, of rustig kan gaan slapen! Heeft u interesse in anti kerntrek cilinders? Deze zijn verkrijgbaar bij Veiligheids-Sloten.nl.

Comments are closed.