Een bouwproject uitbesteden

Soms heb je niet zelf alle tools in handen of voldoende personeel in dienst om een bouwproject te kunnen uitvoeren. Heb je weleens overwogen om een bouwproject uit te besteden? Er zijn diverse bouwbedrijven die je kunt inschakelen om jouw bouwproject iets moois te kunnen maken.

Natuurlijk doe je zoiets niet zomaar en heb je bepaalde garanties nodig. Je wilt namelijk wel de zekerheid hebben dat het project ook tot een goed einde kan worden volbracht en dat de resultaten zelfs jou zullen verrassen. Daarom moet er duidelijkheid verschaft worden over een aantal belangrijke zaken.

Wie heeft de verantwoordelijkheid en organisatie?

Het moet duidelijk zijn wie de leiding heeft in de dagelijkse gang van zaken omtrent het bouwproject. Ben jij dat of is dat het bouwbedrijf dat je hiervoor hebt ingeschakeld? Draag jij alleen de eindverantwoordelijkheid of ook de volledige verantwoordelijkheid? Leg deze zaken schriftelijk vast zodat er geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Maak resultaatgerichte afspraken

Het maken van resultaatgerichte afspraken is erg belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld afspreken met een bouwbedrijf dat er pas betaald wordt wanneer de eerste zichtbare resultaten geboekt zijn. Met jouw vakkundige oog kun je snel genoeg bepalen of een bouwproject aan je wensen voldoet en of er netjes wordt gewerkt. Het opstellen van een contract hierin is wel zo handig.

Ga aan de slag met experts

Ga alleen met echte bouwexperts aan de slag. Zoek daarom zoveel mogelijk online naar referenties of vraag ernaar bij het bouwbedrijf. Je zit namelijk niet te wachten op bouwvakkers die er een potje van maken. Het gaat namelijk wel om jouw project.

Regel een goede verzekering en de juiste vergunningen

De juiste vergunningen regelen is erg belangrijk bij de realisatie van een bouwproject. Zorg daarom dat deze tip top in orde zijn. Bedenk ook goed na welke verzekeringen er geregeld moeten worden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en bovendien kan er ook op een werkplaats genoeg gestolen worden.

Ga eens langs bij een verzekeringsadviseur en vraag na welke verzekeringen noodzakelijk zijn om grote risico’s af te dekken tijdens de uitvoering van het bouwproject. Bespreek de uitslag hiervan samen met het bouwbedrijf dat jouw project gaat uitvoeren.

Comments are closed.