Een extra ruimte aan huis

Ben je graag aan het klussen en zoek je hiervoor een geschikte ruimte? Of zoek je een plek waar je gemakkelijk klanten kunt ontvangen aan huis? Dan behoort het bouwen van een extra schuur tot de mogelijkheden. Hoe geef je dit het beste vorm en waar dien je allemaal rekening mee te houden?

Omgevingsvergunning – Is dit nodig?
Als je een bijgebouw gaat plaatsen rondom je huis, heb je bijna altijd een omgevingsvergunning nodig. Zeker als je een extra stenen schuur of garage aan je huis bouwt. Je kunt dit het beste navragen bij de gemeente waar je woont. Vaak is het plegen van een telefoontje al genoeg om te weten waar je aan toe bent.

Een luxe tuinhuis als werkplek
Een luxe tuinhuis of schuur in je tuin neerzetten een interessante optie. Dit is niet alleen ideaal voor het opbergen van fietsen, tuinkussens en gereedschap, maar je kunt het ook geheel naar eigen smaak inrichten. Zo is er bijvoorbeeld een uitstekende werkplek van te maken. Regel wel een goede internet- en telefoonverbinding, zodat je alle belangrijke faciliteiten tot je beschikking hebt.

Een tuinhuis kun je kant en klaar laten afleveren, maar het is natuurlijk veel leuker om deze zelf te bouwen. Je hebt dan sowieso eer van je werk. Wel dien je er rekening mee te houden dat het een zware klus is. Een vakman kan het wellicht beter. Ze zijn er in meerdere varianten, dus houd bij de aankoop rekening met onder andere de lichtinval, de ruimte en hoe je het tuinhuis wilt indelen.

De inrichting van een schuur of tuinhuis
Als je de schuur als opslagruimte gaat gebruiken, hoeft er waarschijnlijk niet zoveel aan het interieur te gebeuren. Dit geldt echter wel als je het tuinhuis als werkplaat gaat gebruiken. Het moet er droog zijn en aangenaam qua temperatuur. Dus ook een goede isolatie speelt een belangrijke rol. Zorg daarom voor een prettige vloer en een mooie afwerking van binnen.

Dankzij een extra ruimte aan huis, geef je je verzamelwoede een plek om alles in op te bergen. Daarmee ziet de tuin er altijd overzichtelijk en opgeruimd uit!

Comments are closed.