Een zwembad aan huis

Heb je veel geld gespaard, of ben je rijk geworden door een erfenis of simpelweg door hard te werken? Dan is een zwembad aan huis een logische keuze. Het zorgt voor de optimale ontspanning. Voordat je zwembad er eindelijk staat, is er natuurlijk al veel voorbereidend werk verricht. Wat moet er allemaal geregeld worden voordat een zwembad er uiteindelijk staat?

Is een vergunning noodzakelijk?
Voor de aanleg van een klein zwembad, is er meestal geen vergunning nodig. De grens ligt bij 30 vierkante meter en een diepte van 1,5 meter. Is een zwembad groter, dan heb je een stedenbouwkundige vergunning nodig. De aanvraag hiervoor kun je doen bij de gemeente. Het is altijd slim om een zwembad in de achtertuin te plaatsen. Kies je voor de voortuin, dan is een vergunning sowieso noodzakelijk.

Laat een 3D-tekening maken door een architect
Schakel een architect in die het zwembad alvast kan uittekenen. Tegenwoordig kan dat in een mooie 3D-animatie, waardoor al snel duidelijk wordt hoe het zwembad er in het echt komt uit te zien. Bespreek met de architect wat de wensen zijn en hoe je een droomzwembad graag voor je ziet.

Materialen voor een buitenzwembad
Bij de bouw van een buitenzwembad, kun je kiezen uit diverse materialen, bijvoorbeeld polyester of folie. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een metalen of houten zwembad. Betegelde zwembaden zijn de laatste jaren erg populair. Ze geven een een zwembad een geheel eigen uitstraling.

Voorzie het zwembad van verwarming
Een zwembad is natuurlijk niets zonder verwarming. Je kunt dit doen door middel van zonnecollectoren, een warmtepomp of warmtewisselaar. Ze zijn eenvoudig van constructie en kunnen ook op maat worden geleverd. Bedenk wat past binnen jouw budget en maak een keuze.

Overkapping
Wil je ook in de winter baantjes blijven trekken? Zorg dan dat het zwembad is voorzien van een overkapping. Dit kan vaak al vanaf 1.000 euro. Deze overkapping beschermt je tegen de ijskoude wind of tegen forse sneeuw- en regenbuien.

Houd het zwembad schoon
Om zolang mogelijk plezier te beleven aan het zwembad, is het belangrijk dat je het zwembad regelmatig schoonmaakt. Controleer regelmatig de kwaliteit van het water, laat de filterinstallatie dagelijks draaien en laat een automatische bodemzuiger het vuil verwijderen uit het zwembad. Natuurlijk kun je dit ook zelf met een schepnet doen. Door dit structureel vorm te geven, heb je het langst plezier van je zwembad.

Comments are closed.