Handige tips bij tuin bestraten

De sfeer die uw tuin heeft wordt voor een groot deel bepaald door de bestrating. Bestrating kunt u vergelijken met de vloer in uw woningen. Kies daarom uw bestrating goed uit. Wij helpen u graag verder met handige tips, soorten bestrating en prijzen. Voor bestrating is de keuze in materialen en kleuren erg groot. Het is daarom erg belangrijk bij de keuze van het soort bestrating om te kijken of de materialen ook bij de bouwstijl van uw huis en omgeving passen. Zo zult u bij een dorpstuin qua bestrating een andere keuze maken als bij een nieuwbouwhuis dat staat in een strakke omgeving. Voordat u gaat beginnen met uw tuin te bestraten zorg dan dat u eerst een plattegrond op schaal hebt gemaakt waarop het terras en eventuele paden zijn ingetekend. Dit is handig om op basis van deze plattegrond het oppervlak uit te rekenen dat bestraat moet worden.

Zelf doen of uitbesteden?

Op basis van de gemaakt plattegrond kunt u nagaan hoeveel materiaal nodig is om het plan uit te voeren. Wanneer er een keuze is gemaakt over welke materialen gebruikt gaan worden om de tuin bestraten moet er een keuze gemaakt worden over om dit zelf te doen of uit te besteld. Het is hierbij belangrijk om een bestratingsklus niet te onderschatten. Want er komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen de bestrating tegen elkaar aan te leggen. Zo kan het bestraten wanneer u dit zelf gaat doen zorgen voor lichamelijke klachten. Het kost namelijk veel lichamelijke energie en hierdoor ontkomt u bijvoorbeeld niet aan spierpijn in uw benen, rug, nek en armen. Dit zorgt ervoor dat er iets van de snelheid uit het bestratingswerk gehaald wordt. Maar op deze manier wordt ook snel een blessure opgelopen. Daarnaast is van tevoren goed voorbereiden en inlezen over de bestratingsklus geen overbodige luxe. U moet eraan denken dat het regenwater goed weg moet lopen en met de werking van de tegels. Sta er dus van tevoren goed bij stil wat er voor nodig is en wat belangrijk is voor de klus. Wanneer u de klus uitbesteed weet u zeker dat het goed gebeurt gezien de ervaring van een stratenmaker. En het scheelt u een hoop tijd. Bekijk een overzicht van de stratenmakers in uw regio in de bedrijvengids van Stratenmakers.in.

Waar moet een tuintegel aan voldoen?

Voorafgaand aan de tuin bestraten zal er een keuze gemaakt worden over welke tegels voor de bestrating gebruikt gaan worden. Het is hierbij belangrijk om te bedenken dat bestrating in een tuin een praktische functie heeft. De keuze is dan ook enorm als u gaat kijken naar een tuintegel. U kunt allerlei verschillende kanten op. In het algemeen wordt een dikte aangehouden tussen de 3 en 5 cm voor tuintegels. Uw tuintegel is dan stevig genoeg om te gebruiken. Het maakt dan ook niet uit welke tuinstijl u heeft er is namelijk voor iedere smaak en tuinstijl wel een passende tuintegel te vinden. Wanneer u een beslissing heeft genomen over de soort tegels is het belangrijk om na te gaan waar deze aan moet voldoen. Zo heeft Belgische natuursteen als kenmerk dat het een hoog prijskaartje heeft en lastig in onderhoud is. En keramische tegels zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud maar hebben een minder natuurlijke uitstraling.

Wat kost een stratenmaker?

Het bestraten van uw tuin kost over het algemeen zo’n €30,- per m2, dit is inclusief de stratenmaker en bestrating. De kosten hiervoor kunnen erg van elkaar verschillen want dit is afhankelijk van een aantal diverse factoren. Zo heeft u te maken met de factoren soort tegel, oppervlakte, moeilijkheidsgraad en het legmotief. Wij helpen u graag bij het opstellen van een offerte zodat u een realistisch beeld krijgt bij het bestraten van uw tuin.

Comments are closed.