Prijs en rendement zonnepanelen

De gemiddelde prijzen van zonnepanelen is afhankelijk van het aantal zonnepanelen die u wilt plaatsen. Ook speelt hier de kwaliteit een belangrijke rol. Een basisinstallatie van 6 panelen (1500 Wp) levert iets minder dan 50% van de jaarlijkse energiebehoefte van een gemiddelde eengezinswoning.

Voor bovenstaande installatie betaalt u ongeveer € 2.900,- (incl. 21%BTW)

Welke factoren spelen een rol?

De prijzen van uw zonnepanelen installatie is afhankelijk van de volgende factoren

    • De kwaliteit en het materiaal
    • Btw-teruggave en de subsidies
    • Het aantal kWh dat u wilt opwekken
    • Doet u het zelf installeren of laat u het installeren?
    • Het rendement van de zonnepanelen dat u wilt

Rendement

Om zoveel mogelijk rendement uit uw installatie te halen, zijn er verschillende dingen die u kan doen. Voor u de zonnepanelen laat installeren, kijkt u best of uw woning voldoende geïsoleerd is. Het grootste deel van onze energie, steken we in onze verwarming. Daarenboven zullen woningen waarvan de daken niet geïsoleerd zijn en een installatie geplaatst hebben na 1 januari 2010, geen recht hebben op de groenestroomcertificaten.

Plaatsen van de zonnepanelen

Daarnaast is de plaats van de zonnepanelen ook belangrijk voor het rendement. U moet ervoor zorgen dat de panelen voldoende zon opvangen. Voor het beste resultaat en dus het hoogste rendement moeten de panelen zuidoost-zuidwest geplaatst worden, onder een hoek van 20°-60°.

De installateurs zullen ze in die richting plaatsen, waar ze het grootste deel van de dag zon ontvangen. Een vierkante meter zonnepanelen onder deze omstandigheden, kan ongeveer 60-70 kW opwekken. De prijs van een kWh is ongeveer 15 cent. Dit houdt in dat je na ongeveer 10 jaar de investering terug gewonnen hebt.

Grootte van de zonnepanelen

De grootte van de zonnepanelen zal ook een rol spelen bij het rendement van de zonnepanelen. Hoe groter de zonnepanelen, hoe meer zonnecellen het zonnepaneel zal bevatten. Dit betekent dus een groter rendement. Natuurlijk zijn er ook andere elementen die gaan meespelen bij het berekenen van het rendement. Soms kan het ook mooier of beter zijn kleinere zonnepanelen te plaatsen naargelang uw dak. U laat dus best een specialist komen om de zonnepanelen te plaatsen, wanneer je een zo hoog mogelijk rendement wil bereiken.

Comments are closed.