Soorten containers en de toepassingen

Het verzamelen van bouw puin, het vervoeren van goederen of het tijdelijk opslaan van materialen: een container kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Iedere toepassing vraagt echter om zijn eigen container, zodat je zeker weet dat je goederen niet in aanmerking kunnen komen met restjes beton of asbest.

Containers voor de bouw
Ga je particulier verbouwen of begin je als bouwbedrijf aan een groot project: huur dan een paar bouwcontainers om je materialen in op te slaan, maar ook speciale puincontainers. De opslagcontainers zijn vooral fijn omdat je zo je apparatuur en bouwmaterialen, zoals cement, tegels en sanitair, kunt opbergen achter slot en grendel. Vaak zijn dit kleinere containers ter grootte van een parkeerplaats.

Puinruimen
Voor het bouw puin gebruik je grote puincontainers. Door het puin en andere rommel hier direct in te verzamelen, hou je het project opgeruimd en overzichtelijk. Bovendien wordt het vuilnis direct naar de stortplaats gebracht, zodra je de containers laat ophalen.

Opslagplaats
Ook worden containers veel gebruikt als tijdelijke opslagplaats in loodsen. Hier worden vaak de grote zeecontainers voor gebruikt, zoals de zeecontainers van Balktrade, waar je overigens ook producten en meubels in kunt verschepen. Deze speciale, zeer grote containers sluiten alles hermetisch en waterdicht af, waardoor alles lang goed blijft. Een zeecontainer kun je ook tweedehands huren of aanschaffen.

Hou wel altijd rekening met de regels met betrekking tot containers. Hierover vind je onder andere meer informatie op Overheid.nl.

Comments are closed.