Steeds vaker diefstal op bouwplaatsen

Tegenwoordig vinden er steeds vaker diefstallen plaats op bouwplaatsen en locaties waar actief bouw activiteiten plaats vinden. Vaak worden hier natuurlijk enorm veel (kostbare) gereedschappen en andere materialen ingezet en hiermee maken de aannemers de bouwplaatsen interessante locaties voor dieven. Sinds enkele jaren is het enorm populair onder dieven om bouwplaatsen op te zoeken, zo blijkt uit onderzoek.

Beveiligingscamera’s en hekken
Om de bouwplaatsen staan vaak hekken om buitenstaanders en ongewenste buiten te houden, echter blijkt dit dus niet genoeg te zijn en niet te werken. Daarom worden er steeds vaker beveiligingscamera’s toegevoegd aan professionele en grote bouwplaatsen. Daarnaast worden ook steeds vaker grote bouwlampen geplaatst om ervoor te zorgen dat de bouwlocaties ook ’s nachts goed belicht blijven, dit zal inbrekers en dieven afschrikken.

Extra beveiliging
Toch is het toevoegen van hekken, bouwlampen en beveiligingscamera’s in sommige situaties nog niet genoeg om dieven buiten te houden. Wil je er daarom zeker van zijn dat dieven helemaal niets mee kunnen nemen zodra zij toch binnen weten te komen op de bouwplaats, kun je altijd nog extra veiligheid aanbrengen door al je spullen op te bergen in stalen lockers voor in de bouw. Door ze hier in op te bergen zodra de bouwplaats verlaten wordt is de kans aanzienlijk klein dat deze materialen nog gestolen kunnen worden, ze zouden dan namelijk of de locker moeten openbreken (die van staal is) of de locker in zijn geheel mee moeten nemen (vrijwel onmogelijk). Dit zou dus nog een extra stok achter de deur kunnen zijn bij het voorkomen van diefstal.

Wat eventueel ook nog een aanvullende optie is, is het inschakelen van een beveiligingsbedrijf. Zij zouden dan bijvoorbeeld de bouwplaats in de gaten kunnen houden tijdens hun patrouille ronde, echter is dit absoluut niet de goedkoopste optie!

Comments are closed.