Tapijttegels in alle soorten en maten

Tapijttegels in alle soorten en maten

Heb je eindelijk het perfecte droomhuis gevonden, maar lijkt er toch nog iets te ontbreken? Denk dan eens aan een nieuwe vloer. Vaak is dit niet het eerste waar aan wordt gedacht bij een nieuw huis, maar toch kan een nieuwe vloer vaak een heel ander beeld geven in huis.

Tapijttegels

Een goede optie voor een nieuwe vloer zijn tapijttegels. Tapijttegels zijn, zoals de naam al zegt, tegels maar dan met het idee van een vloerbedekking. De tegels hebben dus een zachtere ondergrond dan bijvoorbeeld laminaat. Het idee wordt gewekt dat de kamer bedekt is met vloerbedekking, maar het gaat eigenlijk om tegels. Een groot voordeel aan tapijttegels is de herbruikbaarheid. De tapijttegels zijn makkelijk weer te verwijderen en kunnen in een nieuwe woning opnieuw gelegd worden. Daarnaast is het niet moeilijk om extra tegels bij te bestellen als er in het nieuwe huis toch meer tegels nodig blijken te zijn.

Goedkope tapijttegels

Tapijttegels zijn vaak tegen een schappelijke prijs te verkrijgen. De tegels kun je per stuk bestellen. Daarnaast is het niet noodzakelijk om alleen maar dezelfde kleur en grootte tapijttegels te bestellen, maar daarover later meer. Goedkope tapijttegels zijn een goede keuze voor een leuke inrichting voor weinig geld.

Makkelijk te plaatsen

Het plaatsen van tapijttegels is makkelijker dan vloerbedekking. Bij een vloerbedekking is meteen een groot oppervlak voorzien, maar dit kan voor lastige situaties zorgen bij het leggen van de vloer. Door het kleine oppervlak van de tapijttegels is deze manier van vloer leggen een stuk gemakkelijker. Het voordeel aan tapijttegels ten opzicht van vloerbedekking is dat de vloer in delen ingericht kan worden. Zo kun je er voor kiezen om eerst een paar vierkante meter te bedekken, waardoor niet alle meubels verschoven hoeven te worden.

Verschillende patronen en kleuren

Tapijttegels zijn in allerlei verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. Dit is vooral leuk als je van plan bent om bijvoorbeeld verschillende patronen te gaan leggen. Met tapijttegels kun je je creatieve bol helemaal uitleven. Zo kun je bijvoorbeeld onder de eettafel kiezen voor een grijs streepjes patroon en de rest van de kamer bedekken met lichtgrijze tegels.

Muziekliefhebbers

Tapijttegels zijn ook zeer geschikt voor de muziekliefhebbers. De mensen die een instrument spelen, kunnen helemaal hun ei kwijt in een ruimte met tapijttegels. Tapijttegels zorgen namelijk voor een dempend effect. Geluiden worden dus tegengehouden, waardoor de buren en andere huisgenoten geen last hebben van bijvoorbeeld een niet geheel mooie stem van de buurvrouw. Voor een muziekkamer is het dus een geschikte keuze om te kiezen voor een vloer van tapijttegels, wegens het dempende effect van geluiden.

Comments are closed.