Veiligheid op het balkon

Veiligheid is een groot goed. Maar een goed uitzicht is dat ook. Zie hier het grote dilemma van bouwers van balkons en balustrades in flats. Hoe combineer je veiligheid en uitzicht?

Uitzicht
Bewoners van flats hebben over het algemeen een fantastisch uitzicht over hun omgeving. Het is heerlijk om op een mooie dag op het balkon te genieten van al het moois, dat om je heen zichtbaar is. Via de balkondeuren valt het licht ruim via het balkon de woonruimtes in. Het creëert een gevoel van licht en ruimte.

Veiligheid
Er zit aan al dat uitzicht wel een keerzijde. Je wil namelijk niet naar beneden kunnen vallen. Als je het balkon, of de galerijen in flats gaat voorzien van een stevig muurtje, dat is dat goed voor de veiligheid. Zeker, als het muurtje niet te laag is. Maar, je bent dan wel in één keer van je licht en ruimte beroofd.

Spijltjes
Door het plaatsen van bijvoorbeeld spijlenhekken, is gezorgd dat je toch veilig op je balkon kunt zitten en tegelijkertijd van het uitzicht kunt genieten. Toch blijft er een groot bezwaar kleven aan de spijltjes: er kan van alles tussendoor vallen, met alle risico’s van dien. Een spijlenhek is dus wel een aardige oplossing, het is nog verre van optimaal. Een hek moet worden voorzien van een verantwoorde doorvalbeveiliging. Het is tijd voor betere maatregelen!

Beglazing
Door het aanbrengen van balkonbeglazing van lexan plaat, bereik je precies die combinatie van doorzicht en beveiliging. Lexan is een kunststof, die met of zonder doorzicht kan worden geleverd, al of niet voorzien van kleur of decoratie. De lexan plaat zorgt ervoor, dat er niets meer tussen de spijlen door kan vallen. De lexan balkonbeveiliging is mooi, decoratief en veilig.

Comments are closed.