Verhuizen naar de stad: het is niet niks.

Verhuizen is van zichzelf al een hele opgave. Wanneer je naar een stad verhuisd kunnen daar alleen maar meer obstakels bijkomen. In de stad heb je bijvoorbeeld niet overal de gelegenheid om gratis te parkeren of überhaupt te parkeren. Het is dan handig om al je spullen in een keer te kunnen vervoeren, zodat je niet vaker hoeft. Dit kan bijvoorbeeld via auto huren Rotterdam. In een stad als Amsterdam kan het zelfs nog voorkomen dat er geen lift aanwezig is in het pand. Mocht je nou op de derde verdieping wonen, dan zou je eventueel een buitendeur lift moeten regelen om zo alles naar boven te brengen. Naast deze zaken, zijn er nog andere dingen waar je rekening mee dient te houden als je naar de stad verhuisd. We geven je hieronder een kort overzicht.

Aan wie geef ik het door

Allereerst, is het natuurlijk belangrijk om je familie en vrienden op de hoogte te stellen van je verhuizing. Zij kunnen dan eventueel helpen met de verhuizing en kijken niet langer raar op als jij ineens een housewarming geeft. Naast je naasten, zul je het ook door moeten geven aan derden. De gemeente is hier een belangrijke van. Schrijf je op tijd in bij je nieuwe gemeente. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk via een online formulier, waarnaar je adres gewijzigd zal worden. Indien je dit niet op tijd doet, kun je een dikke boete ontvangen. Zo wil niemand van start gaan in de nieuwe woning. Je kan bij de gemeente ook een overzicht aanvragen, waarin aan staat gegeven waar je adres nu is doorgevoerd. Zo kun je gemakkelijk zien aan wie of welk bedrijf jij persoonlijk je nieuwe adres nog moet doorgeven.

Ruimtes opmeten

Na de adreswijzigingen, kun je dan eindelijk aan de slag in je nieuwe huisje. De muren kunnen geverfd worden en de nieuwe vloer kan gelegd worden! Wees alleen niet te enthousiast met het aanschaffen van nieuwe meubels. Althans, nog niet. Het urbane leven is een trend die we tegenwoordig voornamelijk terugzien in de steden. Er is minder plek en ruimte en dat geldt dan ook voor de woningen. Een urbane inrichting is dan ook zeer handig, om zo je woning zo groot mogelijk te laten lijken. Het is daar belangrijk dat je de kamers een voor een allemaal goed opmeet. Schrijf deze afmetingen uit, zodat je voor jezelf van elke kamer een goed inzicht krijgt. Je kunt de meubels hier op aanpassen, zodat je huis geen volgepropte bom lijkt.

Spullen overbrengen

Het is dan eindelijk zover, je kan je spullen overbrengen. Zoals al eerder benoemd, kun je in de stad vaak niet even spontaan er naartoe rijden en je auto/bus ergens neerzetten. Aangezien er een grote kans bestaat dat je moet betalen voor parkeren, wil je natuurlijk het liefst al je spullen in een keer overbrengen naar je nieuwe woning. In dat geval is een grotere auto of een verhuis bus huren de beste optie. Dit kan bijvoorbeeld via auto huren Amsterdam. Je bespaart jezelf zo geld en wat ritjes op en neer.

Comments are closed.