Welke bouwkraan heb ik nodig?

Wanneer je aan een bouwklus of bouwproject bezig bent en hoog moet werken en vooral zware spullen op hoogte moet brengen of gebruiken dan ontkom je er niet aan dat je een bouwkraan nodig hebt. Voor elke klus heb je soms weer een andere kraan nodig en vrijwel geen enkel bedrijf heeft dat zware materieel, wat o zo handig is, in grote getale voor handen. Denk aan een kerktoren die gerenoveerd moet worden met mooie leistenen dakpannen, of schilderwerk aan kozijnen op de twaalfde verdieping van een kantoorgebouw. Maar ook bakstenen die boven moeten komen om een flat te kunnen opbouwen.

Er zijn veel klussen waarvoor een bouwkraan absoluut nodig is. Niet alleen in de bedrijfsbouw maar ook particulier kan het zijn dat een bouwkraan gebruikt moet worden, denk dan bijvoorbeeld aan het plaatsen van een kant en klare dakkapel op een particuliere woning. Eerlijk gezegd weet ik niet zomaar een, twee, drie welke bouwkraan ik voor een klus nodig heb. Je kunt natuurlijk ook eerst advies vragen en daarna een bouwkraan huren, bijvoorbeeld bij TEKA.

Soorten bouwkranen
Gelukkig maar dat er bouwkranen te huur zijn. Heb je een rupskraan nodig of een hoogwerker? Of toch een loopkatkraan? Beter informeer je even bij de verhuurder voor welke klus je welke bouwkraan nodig hebt. En wanneer je dan zo’n bouwkraan huurt is het ook handig als er een chauffeur meekomt, die precies weet hoe hij of zij deze kraan moet rijden, neerzetten en besturen.

Er zijn veel verschillende bouwkranen:

  • rupskraan
  • loopkatkraan
  • hoogwerker
  • hijskraan
  • torenkraan
  • verreiker
  • terreinkraan
  • etc.

Sommige bouwkranen zijn verrijdbaar andere bouwkranen moeten stabiel geplaatst worden. Het kan allemaal, maar vraag de professional eerst een advies op maat over welke bouwkraan je moet huren en wat de kosten en de risico’s zijn van het gebruik. Want veiligheid gaat voor alles. Bekijk ook de adviezen voor het werken met bouwkranen. Veiligheid gaat voor alles.

Comments are closed.